Wintersporten in solden

Een uniek hochalpine gebergte

Brede pistes, lange afdalingen en perfecte sneeeuwcondities

Wintersport in Sölden

Skigebied Sölden behoort tot de meest bekende skigebieden van de Alpen en terecht ook bij de beste! Dankzij de hoogte tussen 1.350 en 3.340 meter en twee gletsjers zijn er van oktober tot mei perfecte sneeuwcondities. Zeer comfortabele bergliften ontsluiten 144 km piste voor alle niveaus maar ook uitdagende tracks voor freeriders. Kenmerkend voor Sölden zijn de lange afdalingen en doorgaans brede pistes. En wat dacht je van het uitzicht op al die hoge pieken?! Er zijn zowel grote, moderne bergrestaurants als ook kleine authentieke hutten. Allemaal bieden ze heerlijke terrassen, goed eten en een op en top wintersport sfeer. 

Wintersport boeken

Kies uit het onderstaande aanbod je accommodatie en boek je wintersport in Sölden. Het dorp biedt 490 accommodaties waarvan 366 appartementen en 47 hotels. Daarnaast zijn er ook nog 40 chalets en vakantiehuizen waar je alle ruimte hebt om te genieten met je gezin of vrienden. Veel accommodaties liggen gecentreerd rondom de 3 grote gondelliften. Zit je wat verder weg dan bieden de ruime parkeerplaatsen bij de gondelliften een uitkomst.

Kies je accommodatie:

Après-ski 

Houd je van een drankje, lekkere muziek en gezelligheid dan ben je in Sölden aan het juiste adres. De après-ski in Sölden is erg populair en er is genoeg keuze tussen verschillende après-ski tenten. De meeste van deze tenten liggen bij de Giggijoch gondel. De twee bekendste barren van Sölden zijn de Schirmbar en Fire and Ice. Met optredens van verschillende DJ's is het er altijd gezellig en druk. Lees meer

Wintersport met kinderen 

Sölden is een kindvriendelijk skigebied dankzij de vele blauwe maar ook brede pistes. Het kinderland op de Giggijoch ligt op een hoogte van 2.284 meter waardoor de sneeuwcondities er altijd uitstekend zijn. De oefenweide beschikt over 3 transportbanden en een leuk slalomparcour. Het kinderland is het eenvoudig te bereiken vanuit het dorp met één enkele gondelrit. De skischool Yellow Power biedt op de Giggijoch skilessen aan vanaf 3 jaar en voor alle niveaus. Hebben de kinderen even geen zin of energie om te skiën dan biedt Sölden nog tal van alterantieven. Zo is er een rodelbaan van 7,2 km en een schaatsbaan in de buitenlucht. Wil je lekkker zwemmen, glijden of een sauna pakken dan kun je terecht in het centrum van Sölden bij de Freizeit Arena. Op 15 minuten rijden in de plaats Längenfeld vint je nog de Aqua Dome met nóg meer zwembaden, spa en wellness. 

Skiles reserveren

wintersport met kinderen