Skier in Sölden

Op naar Sölden!

Route, plattegrond en vignet

Een Autobahn Vignet voor een rit naar Sölden is wel nodig als je over Bregenz rijdt. Rijd je over de Fernpass dan heb je geen vignet nodig want dan verlaat je bij Füssen / Reutte autobaan. Bij slecht weer en sneeuwval kun je het beste de Fernpass route vermijden. Ook tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie kan het hier heel druk zijn en is de route via Bregenz veel sneller ondanks de extra kilometers. 

Autoroute naar Sölden

De afstand van Utrecht tot Sölden is ± 930 km en de reistijd bedraagt ± 10:00 uur. De aanbevolen route op de meeste navigatiesystemen gaat over de Fernpass maar deze route kun je het beste vermijden bij sneeuwval en slecht weer. Ook als het druk is zoals met kerst of in de voorjaarsvakantie kun je beter via Bregenz rijden, deze route is 70 km langer maar wel veel sneller. Bekijk de Bregenz-route

Met de trein naar Sölden

Ook de trein is een mogelijkheid om lekker ontspannen in Sölden te komen. Het dichtstbijzijnde station is Imst-Pitztal, een trein ticket boek je bijvoorbeeld via NS International. Een retourtje van Utrecht naar Imst-Pitztal is er al vanaf € 80,-. De reis duurt ongeveer 12 tot 14 uur en je moet 3 keer overstappen. De resterende reistijd van Imst-Pitztal naar Sölden bedraagt ruim een uur. Je kunt je weg vervolgen met de bus of met een taxi.

Per bus naar Sölden

Wil je op wintersport of op zomervakantie naar Sölden dan kun je een busreis boeken bij Sunweb en Summit Travel. Voor een wintersport vakantie kun je kiezen uit een losse busreis of een busreis inclusief accommodatie. Een losse busreis kun je boeken bij Interbus.

Bekijk busreizen

Vliegtuig

Wil je nog sneller in Sölden zijn, neem dan het vliegtuig naar Innsbruck. De vluchttijd van Amsterdam naar Innsbruck is 1:40 uur. Daarna is het nog 88 km (1:22 minuten) reizen per taxi of bus. 

Plattegrond Sölden

Sölden ligt in de deelstaat Tirol op een hoogte van 1.368 meter heeft 3.041 inwoners.